ریلگذاری حقشناس برای پیشرفت گیلان
نگاهی به سخنان و طرحها و ایدههای دکتر حقشناس، نه از منظر استاندار گیلان، بلکه در جایگاه یک تئوریسین اقتصادی طراز اول، نشان میدهد که ایشان با داشتن یک تفکر ایران شمول، عملکرد منطقهای بسیاری متفاوتی را در پیش گرفته است.
اینکه در نبود بودجههای متناسب و کافی و بسته بودن دست مجریان بابت اجرایی کردن ایدهها، این اقتصاددان مطرح ایرانی همچنان با تمام توان در مسیر ریلگذاری توسعه اقتصادی گیلان حرکت میکند بسیار برجسته و قابل توجه است.
نقش افراد در توسعه منطقهای نه قابل چشمپوشی است و نه قابلیت اغراق دارد؛ از جمله افرادی که بنظر میرسد به جایگاه استانداری از منظر ابزاری قدرتمند جهت ایجاد تحول اقتصادی نگاه میکند، همین دکتر حق شناس، استاندار گیلان میباشد.
ایشان در طی این مدت به لحاظ آشنایی با لوازم توسعه و تحول، هم از کاهش رشد جمعیت در گیلان بیمناک است و هم از تغییرات آمایش سرزمینی گریزان.
بر عکس نگاه قبلی، دیدگاه وی به مقوله انسان و زمین نه نگاه ابزاری، بلکه نگاه محوری است. گویا این استاد دانشگاه تلاش دارد با جامعه به گونهای وارد رابطه شود که محوریت انسان بالذات حفظ گردد و اساس توسعه و رفاه و امنیت و بهرهگیری از تکنولوژیهای مدرن با حفظ اصالت زمین در سرزمین شمالی صورت پذیرد.
دقت در امیدها و نگرانیهای ایشان از آینده گیلان گویا بدون حفظ تعادل بین اصالت انسان و زمین ناممکن است. آنجا که خبر از پیشی گرفتن آمار مرگ و میر از زاد و ولد میدهد و ریل گذاریهای علمی را انجام میدهد؛ در سوی دیگر اما تبدیل زمینها گویا در نظر وی همانند پیشی گرفتن مرگ از تولد میباشد و سرسختانه مقاومت میکند و با تمام قدرت مقابل هر دو مرگ می ایستد.
به این معنا که ایشان تبدیل زمینهای مرغوب شمال را مانند مرگ انسان دانسته و آن را ضایعه میداند و سعی دارد تناسب آن را نیز مثبت نگه دارد.
تاکید بر توسعه زیرساختهای حمل و نقل و ترانزیت با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص استان گیلان و تقویت صادرات و واردات با محوریت مناطق آزاد و معرفی پروژه راه آهن رشت _آستارا بعنوان مهمترین اولویت عمرانی استان در کنار ارائه طرح حذف ارز ترجیحی واردات برنج و چای جهت حمایت از کشاورزان و باغذاران گیلانی نشان از ریلگذاری اقتصادی وی با توجه به دارا بودن سوابق اجرایی در حوزه اقتصاد و گمرک و بندر و مناطق آزاد دارد، که تقویت ظن عملی و تجربی بودن این اندیشههای مترقی را دارد.
در حوزه بین المللی نیز این سیاستمدار کهنه کار گیلانی با اگاهی از مشکلاتی که بدلیل تحریمها بر کشور بطور ناجوانمرادنه وارد شده است، آگاهی کامل داشته و با علم به تاثیر روابط اقتصادی و سیاسی بین المللی بر اقتصاد منطقه ای تلاش مستمری بر ایجاد گشایش بین دو کشور دوست و برادر داشته و در سفر اخیر رئیس جمهور به باکو مردان قدرتمند اقتصادی گیلان را به همراه خود داشت تا ضمن نشان دادن ظرفیتهای بالقوه استان گیلان پنجرهای جدید و مستحکم به روی اقتصاد گیلان باز کند.
هر چند این مطلب نمی تواند تمام زوایای نگاه آقای حقشناس به مقوله توسعه پایدار گیلان را منعکس کند اما بی شک رفتار ترکیبی و منسجم ایشان با تکیه بر گسترش روابط گیلان با تهران و حوزه بین الملل نشان از داشتن ایدههای بسیار مدرن و پیچیده وی دارد که آینده، تبعات توجه به این تفکر را نشان خواهد داد.
دیدگاهتان را بنویسید