تجارت چمدانی و استان گیلان
((در کنار توسعه بخش ترانزیت در مرز آستارا ،راه اندازی دوباره بخش مسافری این مرز جزو اهداف سفر رییسجمهور پزشکیان به آذربایجان است)).
این سخنان دکتر حق شناس، اقتصاد دان مطرح است که اکنون ردای استانداری گیلان را به تن دارد و در یک برنامه رسمی تلویزیونی از شبکه باران به زبان رانده است.
اینکه عالیترین مقام اجرایی استان گیلان رییسجمهور کشورمان را در سفر به کشور برادر و دوست، یعنی آذربایجان، همراهی میکند، میتواند فرصت مغتنمی باشد برای مردم و تجار گیلانی.
ماجرای بسته شدن مرز زمینی آستارا و باکو زمانی آغاز شد که دولت باکو به دلیل همه گیری کرونا (پاندمی) تصمیم به بستن مرزهای زمینی از جمله آستارا گرفت.
تاثیر بسته شدن مرز زمینی آستارا برای گیلانیها به طور محسوس قابل درک است اما با بررسی آمار تجارت چمدانی و پیبردن به این مهم که در مرز زمینی آستارا ۳۰ درصد تجارت چمدانی کل کشور صورت میپذیرفته دامنه اهمیت بازگشایی این مرز بیش از پیش نمایان میشود.
اینکه دکتر حق شناس در قامت استاندار و اقتصاددان برجسته در تلاش برای گشودن این مرز مهم بین دو کشور و تنها مرز زمینی بین گیلان و جمهوری آذربایجان میباشد، نشانی از نگاه فراتراز تئوریسین اقتصادی بودن اوست.
شاید سفر رییسجمهور پزشکیان با همراهی استاندار گیلان پایان محدودیتهای مسافرت زمینی بین دو کشور ایران و آذربایجان باشد که تاثیر مهمی دراقتصاد خرد گیلانها خواهد داشت اما نکته دیگری که لازم به یادآوری است و چه بسا از نگاه هیات ایرانی پنهان نمانده باشد تلاش برای مشارکت و صادرات توانمندیهای فنی مهندسی در بازسازی قره باغ میباشد که تاکنون ایران و گیلان هیچ سهمی در بازسازی این منطقه علیرغم داشتن توانمندیهای بسیار هیچ نقشی نداشتهاند.
فرصت پیش آمده پس از روی کار آمدن دولت وفاق در ایران و پیامهای ردوبدل شده بین دو رییسجمهور امکان بهرهبرداریهای اقتصادی طرفین را محتملتر از هر زمان دیگری کرده است که در این میان استان گیلان به دلیل مزایای فراوان ریلی و جادهای و دریایی میتواند بیشترین بهرهبرداری ممکن را زیر نگاه اقتصادی استاندار گیلان تجربه کند.
دیدگاهتان را بنویسید