ضرورت نگاه ویژه به طرح سالمسازی دریا
سالهای آغازین دهه ۹۰ شاهد ایجاد مکانهایی در سواحل دریای خزر تحت عنوان طرح سالم سازی دریا بودیم تا ضمن کاهش میزان مرگ و میر ناشی از غرق شدگی در دریا ؛امنیت مسافران و شناکران نیز تامین گردد.
اما با گذشت سالهای طولانی از این طرح و تخصیص بودجه های کلان این طرح آنچنان که باید و شاید موفق نبوده است و بسیاری از این مکانها با آنچه نظر طراحان بوده فاصله داشته و چه بسا متروک شده و به فراموشی سپرده شده اند.
از آنجا که در دولت وفاق نگاه ویژه ای به اقتصاد دریا محور صورت گرفته است ؛یکی از زمینه های مهم و آماده و قابل گسترش در این حوزه همین احیای صحیح و علمی طرح های سالم سازی دریا می باشد که تاکنون بودجه های کلانی نیز به خود اختصاص داده اند و حداقل از حیث مکان یابی و ارزیابی های مقدماتی و تامین زیر ساختها اقدامات بسیار زیادی صورت گرفته است .
براساس آمار منتشره تعداد ۳۴ طرح ساحلی در استان گیلان وجود دارد که با ۹۵ طرح ساحلی موجود در استان مازندارن قابل قیاس هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی نمی باشد.
طبق تقویم کاری،هر سال فعالیت این طرح ها از اول خرداد آغاز می شود و مدت زمان زیادی برای بازسازی و تجهیز و رفع ایرادات این طرح ها در سطح استان گیلان باقی نمانده است.
از آنجا که با افزایش نرخ ارز مسافرتهای درون کشور افزایش یافته است و مسافران تمایلی به مسافرتهای خارج کشور با توجه به تورم های فزاینده ندارند ضرورت دارد مسئولین امر نگاه ویژه ای به این طرحها داشته باشند تا بتوانند در جذب گردشگران داخلی موفق تر ظاهر شوند.
هر چند تعطیلات نوروزی و خالی بودن بیش از نیمی از اقامتگاههای استان گیلان و کاهش بیش از ۴۰ درصدی مسافران به گیلان زنگ خطر بزرگی بود تا متولیان امر با برنامه ریزی های عملیاتی تر و دقیق تر نسبت به رفع کمبودهای اساسی این طرح ها اقدامات واقع بینانه تری را انجام دهند.
تجربه طرح ساحلی در سالهای گذشته نشان می دهد بزرگترین مشکل در عدم توفیق این طرح محوری نبود مدیریت یک پارچه و منسجم می باشد که باعث آسیبهای فراوانی در طی این سالها به تاثیرگذاری و گسترش مزایای این طرح گردیده است.
امید است تیم اقتصادی استانداری گیلان وسایر دستگاه های مسئول از نگاه خاص بوجود آمده در این دولت جهت جذب اعتبارات و بهبود کیفی طرح های موجود بالاترین بهره برداری را داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید